Er wordt een e-mail verstuurd die in de eerste instantie verdacht veel op een thuiswerkvacature lijkt. Maar wanneer je op de link klikt, blijkt het om handel in binaire opties te gaan.

Het zou gaan om een baan van duizenden euro's in de maand. De afzender beweert onder de indruk te zijn van je ervaring en wil dat je komt solliciteren.

Hollandse Methode

Wanneer je op de link in de e-mail kikt, kom je op een promotiepagina van de Hollandse methode. Het bedrijf doet aan handel in binaire opties. De CEO 'Frits van Dijk' vertelt hoe hij mensen geld laat verdienen. Hierbij dien je geld te investeren en daar zou je volgens 'Frits' veel op kunnen verdienen.

Kenmerken scam

Er zijn veel aanwijzingen dat het om een scam gaat:

  • Een eigenaar van een groot bedrijf zou vindbaar moeten zijn op internet. Over 'Frits van Dijk' is verder niets bekend.

  • De Hollandse Methode gebruikt over de grens allerlei andere namen. De CEO heeft ook telkens een andere naam, maar gebruikt steeds dezelfde foto.

  • De positieve reacties op de website zijn wereldwijd (slecht) vertaald op de sites van de andere bedrijven terug te vinden. De namen zijn veranderd, maar dezelfde foto's zijn gebruikt. Deze foto's zijn online te koop als stockfoto's.

  • Op websites en forums buiten de Hollandse Methode wordt vooral geklaagd door gedupeerden die hun geld kwijt zijn.

Advies

Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo. Deelname is dus op eigen risico.

Gerelateerd