Een oud-militair (45) uit Ambt Delden heeft zich de afgelopen tijd beziggehouden met de aanhouding van de van oplichting verdachte Erik O. De 48-jarige O. zit in ieder geval tot 31 mei in voorlopige hechtenis.

Dit meldt het regionaal dagblad Tubantia. De oud-militair ziet half februari een oproep van kennissen op Facebook, waarin wordt gewaarschuwd voor O. Minstens veertien bedrijven in de regio zouden door hem zijn opgelicht. Naar aanleiding van dat bericht bedenkt de oud-militair een actie om O. op te pakken. Naar eigen zeggen houdt hij contact met de politie over het burgerarrest.

De oud-militair en twee kameraden posten op een zondag in februari bij het huis van O. Wanneer O. komt aanrijden, rijden ze hem klem. De vriendin van O., die op dat moment de auto bestuurt, probeert nog weg te rijden, maar de auto kan geen kant meer op. Agenten zijn vervolgens snel ter plaatse en houden O. aan.

Volgens politiewoordvoerder Simon Klok heeft de politie geen toestemming gegeven voor de actie: “Maar het is goed dat het zo gelopen is en dat we er op tijd bij waren”. Volgens Klok kunnen burgers 'buiten heterdaad' geen burgerarrest doen. De woordvoerder raadt burgers in het algemeen af om in soortgelijke gevallen zelf over te gaan tot actie: “Je weet nooit wat er gebeurt.”

Bron: Tubantia

Foto: Shutterstock

Gerelateerd