Een man uit St. Willebrord betaalde zaterdag in een supermarkt met een vals biljet van 500 euro. Toen hij het later elders weer probeerde, werd hij herkend door personeel dat via WhatsApp was gewaarschuwd.

Zaterdagmiddag 5 november deed de man een aankoop bij een supermarkt in Tilburg. Hij betaalde met een vals briefje van 500 euro. Het personeel kreeg pas in de gaten dat het om vals geld ging, toen de man al weg was. Via een WhatsApp-groep werd het signalement van de oplichter onder het personeel van de winkelketen in Tilburg en omgeving verspreid. Even later ging de man een ander filiaal van de supermarkt binnen en vroeg of hij met een biljet van 500 euro kon betalen. Een medewerkster herkende hem, waardoor het daar niet lukte. Vervolgens probeerde de man het bij een derde filiaal. Ook daar werd hij herkend. De filiaalleider hield hem aan en belde de politie.

Agenten namen de man mee naar het politiebureau. Hij bleek nog twee valse biljetten van 500 euro in zijn bezit te hebben. De politie onderzoekt waar de biljetten vandaan komen en of er de afgelopen tijd al meer valse geld is uitgegeven door de verdachte.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd