Oplichters sturen een valse winactie uit naam van Nutella. Ze proberen hiermee jouw gegevens in handen te krijgen om deze vervolgens door te verkopen.

Het merk Nutella bestaat dit jaar vijftig jaar, zo staat in de e-mail. Om dit te vieren krijg je 'een unieke kans' om een pot van vijf kilogram Nutella te winnen. Hiervoor hoef je alleen vijf vragen goed te beantwoorden.

Altijd prijs

Wanneer je op de link in de tekst klikt, kom je terecht op een valse website. Hier krijg je een aantal simpele vragen voorgeschoteld. Het maakt niet uit wat je invult, want je beantwoordt de vragen altijd goed.

Algemene voorwaarden

Na het beantwoorden van de vragen wordt om je gegevens gevraagd. Geef deze niet! In de algemene voorwaarden staat beschreven dat je toestemming geeft aan sponsoren dat ze jou mogen benaderen met interessante acties. Dit kan voor een hoop spam in je inbox zorgen. Ook kan je telefonisch worden benaderd.

Misleidende winacties

Meer weten over valse winacties? In het hulpartikel over misleidende winacties bespreken we het onderwerp met verschillende voorbeelden.

Gerelateerd