Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je kans maakt op een IKEA-cadeaukaart ter waarde van 500 euro? Let op! Dit bericht komt helemaal niet van de meubelgigant. Het betreft een valse winactie.

Om de lancering van de nieuwe IKEA-app te vieren zou het bedrijf iedere maand vijftig cadeaukaarten weggeven. In het bericht staat dat je in de tweede ronde zit en dus zogenaamd dubbel zoveel kans maakt. Trap hier niet in.

Formulier invullen

Je hoeft volgens de e-mail alleen maar een enquête in te vullen om kans te maken op de cadeaukaart. Als je op de link in de e-mail klikt, kom je terecht op een website die je drie vragen voorschotelt. Nadat je deze hebt beantwoord, krijg je een formulier te zien. Hier dien je je gegevens achter te laten. Lees eerst de kleine lettertjes!

De kleine lettertjes

In de kleine lettertjes onder het formulier wordt duidelijk dat IKEA niets met deze actie te maken heeft. Er zit een organisatie achter die aan jouw gegevens wil komen om ze vervolgens door te verkopen. Wanneer je meedoet zal je in de toekomst lastig worden gevallen met spam per telefoon en mail.

Wil je meer weten over dit soort acties? Lees hier ons artikel over misleidende winacties.

Gerelateerd