Heb je een e-mail binnengekregen die zogenaamd van OV-chipkaart afkomstig is waarin staat dat je je saldo moet terugvragen? Pas op! Het blijkt een valse winactie te zijn.

In het bericht staat dat je het bedrag van €25,47 terugkrijgt. Je dient hiervoor op de button 'Saldo nu terughalen' in de e-mail te klikken. Wij raden dit echter af.

Valse winactie

Wanneer je op de button klikt, kom je terecht op een website waarvan de lay-out niet van echt te onderscheiden is. Hier krijg je drie vragen voorgeschoteld. Een hiervan is wanneer je het meest met het OV reist. Als je deze hebt beantwoord, kom je erachter dat het een valse winactie betreft. Je komt op een pagina terecht die vertelt dat je kans maakt op een jaar gratis reizen. Hiervoor dien je alleen je gegevens in te vullen. Doe dit niet! Het is geen actie van OV-chipkaart, maar van een organisatie die aan jouw gegevens wil komen om die vervolgens door te verkopen. Wanneer je meedoet, zal je in de toekomst worden lastiggevallen met ongewenste e-mails en telefoontjes.

Negeer en verwijder dit bericht!

Negeer en verwijder dit soort berichten meteen. Je wordt om de tuin geleid! Wil je meer weten over misleidende winacties? Lees dan hier ons hulpartikel over dit onderwerp.

Gerelateerd