Pas op voor een valse e-mail die uit naam van NS wordt verzonden. Hierin staat dat er twee dagkaarten voor je klaarliggen waarmee je door heel Nederland kunt reizen. Je zou enkel je deelname hoeven te bevestigen. Maar laat je niet misleiden!

'Bevestig hier je dagkaarten'

Volgens het bericht hoef je alleen op de button ‘Bevestig hier je dagkaarten’ te klikken om de tickets in ontvangst te nemen. Maar wanneer je doorklikt kom je erachter dat het eigenlijk om een valse winactie gaat. Je moet je gegevens invullen om een dagkaart te winnen. Doe dit niet! De informatie die je invult, komt terecht bij een bedrijf dat er geld aan wil verdienen.

Sponsors

Wanneer je de kleine lettertjes onder het aanmeldformulier leest, kom je erachter dat dit geen actie van NS betreft. Het in Ierland gevestigde bedrijf LeadWorld zit achter de e-mail. Dit bedrijf verdient geld aan het doorverkopen van jouw gegevens aan sponsors. Bij het invullen van je gegevens geef je hen toestemming je te benaderen met ongewenste telefoontjes en e-mails. Opgelicht?! adviseert niet mee te doen met deze actie en de e-mail direct te verwijderen.

Gerelateerd