Oplichters sturen een e-mail over een valse winactie uit naam van Netflix. Trap er niet in! De e-mail is niet afkomstig van het Amerikaanse bedrijf, maar van oplichters die je gegevens in handen proberen te krijgen.

Volgens de e-mail is jouw e-mailadres geselecteerd om een jaar lang gratis Netflix te winnen. Hiervoor hoef je alleen vijf vragen te beantwoorden. Wanneer je op de link in de tekst klikt, kom je terecht op een valse website. Vervolgens krijg je simpele vragen voorgeschoteld. Let op: wat je ook invult, je hebt de vragen altijd goed beantwoord.

Voorwaarden

Hierna vragen criminelen je gegevens in te voeren en akkoord te gaan met de voorwaarden. In deze voorwaarden is te lezen dat je toestemming geeft aan sponsoren dat ze jou mogen benaderen voor interessante acties. Let op: hierdoor ontvang je mogelijk een hoop spam. Ook kan je telefonisch worden benaderd.

Herkennen

Op de pagina staat onderaan geschreven: 'Het genoemde merk / bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.' Ook wordt in de aanhef geen naam van de ontvanger genoemd.

Gerelateerd