Opnieuw ontvangt Opgelicht?! meldingen over een e-mail die zogenaamd afkomstig is van HEMA. Hierin staat dat tien mensen een cadeaubon ter waarde van €500,- hebben gewonnen. Het is een valse winactie.

Volgens het bericht is de rookworst van HEMA bekroond tot de lekkerste van Nederland. Om dit te vieren heeft het bedrijf zogenaamd tien mensen uitgekozen die een cadeaubon ter waarde van €500,- hebben gewonnen. En jij kunt er ook één krijgen! Het enige wat je daarvoor moet doen is een aantal vragen beantwoorden. Hiervoor dien je op de bijgevoegde link te klikken. Doe dit niet!

Lees de kleine lettertjes!

Wanneer je klikt op de link in het bericht, kom je terecht op een website die volledig in stijl van HEMA is opgemaakt. Hier krijg je enkele vragen voorgeschoteld. Nadat je deze beantwoord hebt, krijg je een formulier te zien. Hier dien je je gegevens in te vullen. Echter adviseren wij je eerst de kleine lettertjes te lezen.

Organisatie verkoopt je gegevens

In de kleine lettertjes onderaan het formulier wordt duidelijk dat dit geen actie van HEMA betreft. Achter dit bericht schuilt een organisatie die aan jouw gegevens wil komen. Wanneer je meedoet, worden je gegevens doorverkocht aan partijen die je in de toekomst zullen lastigvallen met spam. Negeer en verwijder het bericht dus direct.

Wil je meer weten? Lees hier ons artikel over misleidende winacties.

Gerelateerd