Het klinkt als een mooi aanbod: twee gratis dagkaarten van NS als compensatie voor de stormvertragingen. Maar let op! Dit bericht blijkt een valse winactie en komt niet van NS. De afzender van deze mail springt in op de actualiteit om jou te misleiden. Tuin er niet in!

In de e-mail staat vermeld dat NS twee gratis dagkaarten voor je heeft klaarliggen, omdat zij graag hun excuses willen aanbieden voor de storm van vorige week. Je zou de kaarten kunnen ophalen door op de button 'Klik hier om je 2 NS dagkaarten op te halen' te klikken.

Organisatie wil je gegevens verkopen

Als je op de button klikt, kom je terecht op een website die is vormgegeven in stijl van NS. Op deze site zie je een chatgesprek openstaan waar naar je naam, achternaam en e-mailadres wordt gevraagd. Geef deze informatie niet. In de algemene voorwaarden onderaan de site wordt duidelijk dat het niet om een winactie van NS gaat. Er zit een bedrijf achter dat aan jouw gegevens wil komen om ze in het vervolg door te verkopen aan andere partijen. Indien je meedoet aan deze actie zal je in de toekomst worden lastiggevallen met spam per mail en telefoon. En of je die gratis dagkaarten krijgt? Dat is nog maar de vraag.

Verwijder dit bericht!

Heb je dit bericht ontvangen? Dan adviseren wij je het direct te verwijderen.

Meer informatie: lees ons dossier over misleidende winacties

Gerelateerd