Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je kans maakt op een giftcard waarmee je drie jaar lang gratis gebruik kunt maken van Netflix? Trap hier dan niet in. Je hebt met een misleidende winactie te maken.

Het klinkt als een aantrekkelijke prijs: zonder te betalen gebruik maken van de online videodienst. Om kans te maken hoef je alleen maar antwoord te geven op een aantal vragen.

Vijftal vragen

Door op 'Ga verder' in het bericht te klikken kom je op een site terecht waar je een vijftal vragen worden gesteld. Nadat je deze vragen beantwoord hebt, dien je je gegevens in te vullen.

Algemene voorwaarden

Vul je gegevens niet in! Onderaan de pagina staat het volgende geschreven: 'Bovenstaande producten en/of merken zijn niet geassocieerd met deze winactie.' Hieruit blijkt dat je geen drie jaar gratis Netflix kunt winnen. Na het lezen van de algemene voorwaarden wordt duidelijk dat er maar één 'winnaar' wordt gekozen, in 2019. Deze winnaar wordt geen giftcard voor Netflix cadeau gedaan.

Niet op ingaan en verwijderen

Dit bericht is afkomstig van een marketingbureau dat om je gegevens vraagt om deze vervolgens door te verkopen aan andere partijen. Vul je op de site je gegevens in? Dan zal je later ongewenste telefoontjes en spamberichten ontvangen. Wij adviseren je dan ook om niet op deze actie in te gaan en het bericht te verwijderen.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd