De mailbox van de redactie stroomt over met meldingen over een valse mail uit naam van Vodafone, over een zogenaamde niet-betaalde rekening. Pas op! Dit is een phishingmail en de afzenders zijn uit op je accountgegevens.

'Volgens het bericht is je rekening van deze maand niet betaald. ‘Vodafone’ adviseert om snel te betalen, om een blokkade te voorkomen. Je rekening kan je zogenaamd bekijken via de link in het bericht.

Nagemaakte site

Klik niet op de koppeling! Doe je dat wel, dan kom je uit op een nagemaakte website die erg lijkt op de officiële website van Vodafone. Als je hier inlogt met je gegevens, krijg je waarschijnlijk een foutmelding waardoor je niet kan inloggen. Ondertussen krijgen de oplichters jouw accountgegevens in handen, die ze vervolgens kunnen misbruiken.

Herkenningspunten

Je kunt de foute mail herkennen aan een paar punten. Zo wordt je bijvoorbeeld niet naar de website 'vodafone.nl' gelinkt, maar naar 'nocapnocap.com'. Ook de afzender is niet 'Vodafone' maar een onbekend e-mailadres. Twijfel je of het bericht daadwerkelijk van Vodafone komt? Neem dan contact op met de provider, via de contactgegevens die je zelf vindt! Ga niet af op gegevens die in het bericht staan.

Gerelateerd