In een nieuwe phishingmail van 'ING' wordt gewaarschuwd voor een phishingaanval en een frauduleuze app. Hiermee proberen fraudeurs je zover te krijgen om op een link te klikken en je gegevens in te vullen. Trap er niet in!

In de mail staat onder meer het volgende:

"Afgelopen maand hebben wij onze klanten gewaarschuwd voor een phishingaanval waarbij wordt geprobeerd om malware te installeren. De phishingmail die nu rondgaat vraagt om hun inloggegevens. Daarnaast bevat het bericht een link die een frauduleuze app genaamd "ING Protect Service" probeert te installeren."

Om het probleem op te lossen, zou in samenwerking met Apple en Android een update ontwikkeld zijn, die je telefoon beschermt tegen malware. Om de update te kunnen installeren, moet je op een link klikken om je 'actuele gegevens te verifiëren'. Ga hier niet op in! Je komt terecht op een erg goed nagemaakte phishingsite, met een link die erg lijkt op die van de officiële ING-site. Alle gegevens die je daar invult, komen in handen van oplichters. Zij krijgen hiermee toegang tot je bankrekening.