Criminelen maken je wijs dat je 1294,99 euro hebt geprobeerd over te maken naar ‘bol.com’. Als je dit niet bent geweest, moet je bellen naar een vals ING-nummer.

Het bericht is afkomstig van ‘0612737625’. “Dit is geen officieel telefoonnummer van ING”, laat Alexandra Schippers, woordvoerder bij ING weten. Legitieme ING-nummers vind je hier. Bovendien geeft Schippers aan: “Echte sms-berichten van ING hebben als afzender ING.” Toch geeft dit geen garantie dat een bericht betrouwbaar is. Oplichters kunnen namelijk telefoonnummers spoofen, waardoor het lijkt alsof het bericht wel officieel van de bank afkomstig is. 

Valse sms ING

Op de hoogte blijven van phishing namens jouw bank? Download de gratis Opgelicht?!-app en blijf via pushberichten op de hoogte van actuele phishingpogingen (voor Android en iOS). 

Check of je met een echte ING-medewerker spreekt

Het doel van de bovenstaande sms is om klanten te laten bellen naar het telefoonnummer uit het bericht, zegt Schippers. “Wanneer een klant dat doet, dan krijgt deze een oplichter aan de lijn die zich voordoet als bankmedewerker die vervolgens probeert de klant op te lichten.” Twijfel je of je een betrouwbare ING-medewerker aan de lijn hebt? Ga naar de ING-app en controleer dit via ‘check het gesprek’. 

Valse ING-sms ontvangen, wat nu? 

  • Stuur het bericht door naar ING via ‘valse-email@ing.nl’ en naar Opgelicht?! via de gratis Opgelicht?!-app of ons contactformulier
  • Verwijder het bericht van je telefoon. 
  • Heb je gegevens ingevoerd via de valse link? Meld dit direct bij de Alarmlijn van ING via 020 22 888 00.

Lees ook