Fraudeurs sturen e-mails uit naam van ING, waarin de ontvanger wordt verzocht de Mobiel Bankieren App van de bank te verlengen. Ga hier niet op in!

'Binnenkort vervalt de toegang van een of meerdere apparaten tot uw Mobiel Bankieren', zo valt te lezen in het bericht. De ontvanger wordt verzocht de Mobiel Bankieren App te verlengen om te voorkomen dat de toegang tot de app wordt geweigerd.

De link 'Mobiel Bankieren App verlengen' verwijst echter niet naar de website van ING, maar naar een malafide website. Fraudeurs proberen op deze manier vertrouwelijke informatie in handen te krijgen of malware te installeren. Klik dus niet op deze link!

Bescherm jezelf

ING geeft de volgende tips om jezelf te beschermen tegen phishing:

  • Check de afzender van het bericht. ING mailt alleen met e-mailadressen die eindigen op @ing.nl, @ing.com, @mail.ing.nl, @verzekeren.ing.nl of @emailing.ing.nl. Helaas kan de bank niet garanderen dat een mail van deze domeinen in alle gevallen van ING afkomstig is, dus wees altijd alert.
  • Onthoud dat ING je nooit vraagt om in te loggen op Mijn ING (internetbankieren) via een sms of e-mail.

De bank geeft de volgende kenmerken van phishing berichten:

  • In het bericht zit meestal een urgente reden voor actie verwerkt.
  • Je wordt verzocht op een link te klikken. Ongemerkt kom je op een nepwebsite, waar je gevraagd wordt in te loggen met uw beveiligingscodes.
  • Het bericht lijkt vaak op een bericht van je bank of een andere bekende partij

Gerelateerd