Let op! Oplichters sturen een e-mail uit naam van PostNL waarin staat dat je een nieuwe bezorgafspraak moet maken. Het bedrijf zou door drukte wegens de feestdagen achterlopen met leveren. Dit bericht komt niet van PostNL.

Volgens de e-mail moet je op een link klikken om een nieuwe bezorgafspraak te maken, omdat het postbedrijf erg achterloopt met het bezorgen van pakketjes. Dit wegens drukte en een storing in het Track & Trace systeem.

Lees de kleine lettertjes

De link in het bericht verwijst naar een website waarop gevraagd wordt of je een nieuwe afspraak wil maken. Wanneer je op 'Ja' klikt, kom je terecht bij een formulier. Dit dient zogenaamd om een account aan te maken. Let op! Als je jouw gegevens invult, maak je helemaal geen account aan bij PostNL. Jouw gegevens komen terecht bij een organisatie die deze doorverkoopt. Dit kun je zien als je de kleine lettertjes op de pagina goed leest.

Advies: verwijder dit bericht!

Heb je dit bericht ook ontvangen? Negeer en verwijder het dan direct. Wanneer je twijfelt aan de echtheid van een bericht van PostNL, neem dan contact op met het bedrijf via de klantenservice op de officiële website.

Gerelateerd