Heb je een e-mail ontvangen van de 'Rabobank' met als onderwerp: 'Regel uw bankzaken op tijd'? Pas op! Dit is een phishingmail.

Volgens de e-mail zou je tot op heden gebruikmaken van een verouderde betaalpas. Je krijgt zogenaamd eenmalig de kans om een gratis betaalpas aan te vragen. Wanneer je dit na 23 november doet, wordt automatisch een nieuwe betaalpas gestuurd, zo valt in de mail te lezen. Deze nieuwe pas zou €21,25 kosten.

Via de link in de tekst kom je terecht op een phishingsite. Op deze website wordt gevraagd naar je rekeningnummer. Hierna dien je op 'Kleurcode ophalen' te klikken. Vervolgens moet je je bankpas in de Rabo Scanner plaatsen om in te loggen. Doe dit niet! Criminelen kunnen na het inloggen op je rekening komen en deze vervolgens leeghalen.

Herkennen

De valse e-mail is te herkennen aan de vele schrijffouten in de tekst. Op de officiële website van Rabobank gaat de bank in op valse e-mails uit naam van de organisatie. Ook wordt hier opgeroepen om de valse e-mails uit naam van Rabobank door te sturen.

Gerelateerd