Er gaat een valse e-mail rond van een 'pakketbezorgdienst'. Er zou een pakketje van 500 euro voor je klaarliggen. Hierbij wordt de naam Samsung misbruikt.

Volgens de e-mail mist het bedrijf enkele gegevens. Je kan deze bevestigen door op de knop 'bevestig uw leveringsgegevens' te klikken, zo schrijven oplichters. Je komt terecht op een website waar je wordt gevraagd verschillende gegevens in te vullen.

Deelname bevestigen

Nadat je de gevraagde informatie hebt gegeven, kom je bij de tweede stap. Hier moet je je deelname bevestigen door je telefoonnummer door te geven. Vul geen gegevens in! De oplichters achter de website zijn namelijk uit op je gegevens om deze vervolgens door te verkopen aan derden.

Kleine letters

Op de beginpagina van de website staat in het klein geschreven: 'Deze wedstrijd wordt niet door Samsung georganiseerd, noch door een ander bedrijf.' Ook staat hier dat je bij deelname akkoord gaat met dat je wordt ingeschreven voor de 'HappyBestDeal panel'. Daarnaast ontvang je aanbiedingen van sponsors. In de algemene voorwaarden valt te lezen dat de ingevulde gegevens onder andere beschikbaar worden gesteld voor commerciële doeleinden.

Gerelateerd