Criminelen sturen opnieuw een phishingmail uit naam van ICS over een nieuwe ICS-card. Fraudeurs proberen met de valse e-mail achter je creditcardgegevens te komen.

De nieuwe kaart van ICS zou een sterkere beveiliging hebben tegen frauduleuze transacties en voldoet aan de Nederlandse veiligheidsvoorschriften, zo schrijven criminelen. De oude pas zou volgens fraudeurs niet aan deze voorschriften voldoen.

Pas aanvragen

Volgens de mail moet je de pas voor 25 november aanvragen. Dan krijg je de pas zogenaamd volledig gratis. Na het verlopen van de datum zou €22,99 extra in rekening worden gebracht. Onderaan de e-mail staat: 'Na 25 november kunt u geen gebruik maken van kaart.' Zo proberen oplichters druk op je uit te oefenen.

Valse website

Wanneer je op de link in de tekst klikt, kom je terecht op een phishingsite. Op deze website wordt gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Doe dit niet! Kwaadwillenden kunnen anders op je account inloggen. Hierdoor kan misbruik worden gemaakt van je creditcardgegevens.

Advies

Ga niet op de e-mail in. Het bericht is afkomstig van oplichters. Je kunt het bericht gerust in de prullenbak doen.

Gerelateerd