Opgelicht?! krijgt meldingen over een e-mail van 'NS klantenservice', waarin gratis dagkaarten worden aangeboden als excuus voor vertragingen en uitval van treinen. Dat klinkt als een aardig gebaar, maar let op! Deze e-mail is niet afkomstig van de Nederlandse Spoorwegen.

In het bericht staat dat NS haar excuses wil aanbieden voor de vertragingen van de afgelopen tijd. Daarom zouden ze 50 sets van 5 dagkaarten weggeven aan geselecteerde reizigers. Als je de e-mail moet geloven, ben jij een van de gelukkigen.

Valse site

Klik je op de link om de dagkaarten te claimen, dan kom je terecht op een pagina waarop het logo van NS te zien is. Deze site is echter niet van NS. Dit kun je zien aan de url. Je krijgt een aantal vragen voorgeschoteld en vervolgens wordt om je gegevens gevraagd. Ga hier niet op in! Fraudeurs kunnen misbruik maken van deze gegevens. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van de dagkaarten een hoop spam verwachten.

Duur telefoonnummer

Volgens NS kan het ook voorkomen dat je een 0900-nummer moet bellen om je dagkaarten te claimen. Indien je dit doet, ben je een hoop geld kwijt. De beloofde kaarten zul je niet ontvangen.

Advies

Gooi de e-mail weg, klik niet op de link, vul geen gegevens in en bel niet naar een duur 0900-nummer om je kaarten te claimen. Wil je weten wat je kunt doen als je je gegevens al hebt ingevuld? Lees dan ons artikel over misleidende winacties.

Gerelateerd