'Uw rekening wordt in quarantaine geplaatst!' Deze openingszin van een e-mail uit naam van ING kan je nogal doen schrikken. Laat je echter niet bang maken. Je hebt hier met een phishingmail te maken.

In het bericht staat dat er eerder telefonisch contact met je heeft plaatsgevonden over het updaten van je Mijn ING Online account. Je zou je account nog moeten verifiëren. Je kunt dit doen door op de link in de e-mail te klikken.

Valse link

Als je met je muis over de link gaat, kun je echter al zien dat je met een valse website te maken hebt. De URL van de link komt namelijk niet overeen met die van ING. De link verwijst naar een webpagina waar om je inloggegevens gevraagd wordt. Als je deze deelt, krijgen criminelen achter de e-mail toegang tot jouw bankrekening.

E-mailadres afzender

Niet alleen aan de URL, ook aan het e-mailadres van de afzender kun je zien dat het bericht niet van de echte bank afkomstig is. Op de website van ING staat het volgende geschreven: 'Check de afzender van het bericht. ING mailt je alleen met emailadressen die eindigen op @ing.nl, @ing.com, @mail.ing.nl, @emailing.ing.nl, @verzekeren.ing.nl, @businessboost.nl, @emailing.businessboost.nl of @ingprivatebanking.nl.' Aangezien het e-mailadres van de afzender afwijkt van deze adressen, kun je ervan uitgaan dat je hoogstwaarschijnlijk niet met de echte bank te maken hebt.

Advies

Volgens het bericht neemt een medewerker van de bank contact met je op als je je account niet binnen 24 uur geverifieerd hebt. Dit is niet het geval. Dit is een valse e-mail. Je kunt het bericht dan ook onmiddellijk in je prullenmand gooien. Wil je meer weten over phishingberichten? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd