Vorig jaar waarschuwde Opgelicht?! voor valse e-mails van 'IKEA' over een winactie. Opnieuw komen meldingen hierover binnen. Je kan zogenaamd een waardebon winnen ter waarde van 500 euro.

IKEA wil volgens de e-mail de klantenervaring in je woonplaats verbeteren. Daarom vraagt het bedrijf je een korte enquête in te vullen. Via de link in de tekst kom je terecht op een valse website. Hier krijg je vijf vragen. Opvallend: de vragen zijn zo simpel, dat je jezelf in alle gevallen kwalificeert voor 'de volgende ronde'.

Vervolgens wordt er naar je persoonlijke gegevens gevraagd, zoals naam en e-mailadres. Als deze invult, is de kans groot dat fraudeurs deze doorverkopen. Je ontvangt vervolgens veel spam. Vul deze daarom niet in!

Herkennen

Onderaan op de website is te lezen: 'Het genoemde merk / bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.' De e-mail begint met de voornaam van de ontvanger. Ook staan in de tekst tien geselecteerde deelnemers opgesomd.

Gerelateerd