Uit naam van ICS wordt een valse email verstuurd, waarin staat dat je een 'actualisatie formulier' moet invullen. Trap hier niet in!

In de phishingmail staat dat je creditcard geblokkeerd wordt. Om dit te voorkomen dien je op een link te klikken en een 'actualisatie formulier' in te vullen. Wanneer je hierop ingaat, vallen jouw gegevens echter in handen van criminelen. Negeer de e-mail dus en verwijder deze.

Valse link ICS

Wanneer je kijkt naar de URL in de adresbalk, zie je dat hier een grijs slotje met een rode streep staat. De gegevens die je op deze pagina invoert zijn dus niet beveiligd en (kunnen) worden onderschept. Daarnaast staat in dit specifieke geval 'ING' in de URL. Wij vermoeden dat de URL in de eerste instantie voor een valse e-mail van 'ING' bedoeld was.

Echte link ICS

Sommige mensen ontvangen regelmatig valse e-mails van 'ICS' en zien door de bomen het bos niet meer. Wil je weten hoe de URL van de echte Mijn ICS eruitziet? Klik dan hier. Zoals je ziet, wijkt deze af van de URL op de afbeelding van de valse inlogpagina. Log nooit in bij 'ICS' op een pagina waarop de URL anders is dan op de officiële website staat. Daarnaast is een ander belangrijk herkenningspunt dat de echte URL een groen slotje heeft. Dit betekent dat de hier ingevoerde gegevens zijn beveiligd.

Gerelateerd