E-mail ontvangen dat je door Acer een laptop krijgt aangeboden? Het bericht komt niet van Acer, maar is verstuurd door een bedrijf dat jouw gegevens in handen probeert te krijgen.

Volgens de e-mail wordt de bezorging van je pakket voorbereid. Je hoeft zogenaamd alleen nog jouw adres te bevestigen. Hierna wordt het pakket geleverd, zo staat in de tekst.

Doorverkoop gegevens

Via de link in de tekst kom je terecht op een misleidende website. Hier wordt onder andere het logo van Acer misbruikt. Ook staat op de pagina een laptop van het merk afgebeeld. Op deze website wordt je gevraagd al jouw persoonlijke gegevens in te vullen, zoals jouw e-mailadres en telefoonnummer.

Let op! Je doet er verstandig aan eerst de algemene voorwaarden door te lezen. In deze voorwaarden staat dat je toestemming geeft dat jouw gegevens worden doorverkocht aan sponsoren en derden voor diverse aanbiedingen. Dit kan voor een hoop spam in je mailbox zorgen. Daarnaast mogen ze jou telefonisch benaderen.

Herkennen

De valse e-mail is te herkennen aan het opvallende e-mailadres van de afzender. Hier staat niet de naam van het bedrijf in genoemd. Ook wordt je via de link niet doorverwezen naar de website van Acer, maar naar een site met een afwijkend url.

Gerelateerd