'Binnenkort vervalt uw betaalpas voor gebruik.' Hiermee opent een bericht dat zogenaamd van ABN AMRO afkomstig is. Dit klinkt misschien beangstigend, laat je niet om de tuin leiden!

In de e-mail staat dat er een administratief onderzoek bij ABN AMRO is uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat je gebruik zou maken van een verouderde betaalpas. Een vernieuwde pas is volgens het bericht beter beveiligd en 'onskimbaar'.

Link in e-mail

Je kunt een nieuwe bankkaart aanvragen door op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet! Als je met je muis over de link in het bericht gaat kun je zien dat de URL van de website waar je naartoe verwezen wordt, niet van de echte ABN AMRO is.

Bankrekening geplunderd

Via de valse website proberen criminelen toegang te krijgen tot jouw bankrekening. Op de pagina wordt namelijk naar jouw inloggegevens bij ABN AMRO gevraagd. Vul niets in! Als je hierin meegaat kan jouw bankrekening geplunderd worden. Daarnaast kunnen er frauduleuze praktijken met jouw gegevens uitgevoerd worden.

Oplichtingstruc

In de titel van de e-mail staat dat het bericht veilig is volgens Norton AntiVirus. Laat je hierdoor niet misleiden, dit is enkel een oplichtingstruc om je te doen denken dat de e-mail veilig is.

Gevaarlijk bericht

Dit is een gevaarlijk bericht, verwijder deze e-mail onmiddellijk. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ABN AMRO. Daarnaast kun je in ons artikel over phishing meer informatie over het onderwerp vinden.

Gerelateerd