Er is een valse e-mail van ABN AMRO in omloop, waarin je een gratis nieuwe bankpas aangeboden wordt. Deze is nodig in verband met de E.dentifier3, die naar je onderweg zou zijn.

In de mail valt te lezen dat je betaalpas binnenkort vervalt, omdat deze niet compitabel is met de E.dentifier3. Een nieuwe betaalpas zou 18,99 euro kosten, maar via een link in de mail kun je tot 30 april gratis een nieuwe pas aanvragen. Ga hier niet op in! Dit is een truc van oplichters om vertrouwelijke gegevens in handen te krijgen.

Valse mail herkennen

- De link in de e-mail verwijst naar een andere website dan die van ABN AMRO. Dit kun je zien door met de cursor van de muis op de link te gaan staan, zonder deze aan te klikken. Je ziet dan dat de link niet eindigt op 'abnamro.nl'.

- In de aanhef staat niet de naam van de geadresseerde, maar 'Geachte klant'.

- Opvallend is dat het afzenderadres van deze e-mail verwijst naar de Rabobank, terwijl het hier om een mail van ABN AMRO gaat. Een slordigheidje van de fraudeurs achter deze mail.

Bekijk hieronder een voorbeeld van de betreffende e-mail. Ook valse mail ontvangen? Stuur deze dan door naar valse-email@avrotros.nl!