Werkzoekenden die staan ingeschreven op vacaturesites worden de laatste dagen benaderd door het bedrijf IDStrans Logistic Company met een aanbod dat te mooi is om waar te zijn. De ontvangers wordt gevraagd hun meest recente CV op te sturen.

Voor enkele uren administratief werk per dag, biedt het bedrijf een basissalaris van 3000 euro bruto per maand. Daarbij wordt nog eens 5 procent toeslag per transactie betaald.

Witwaspraktijken


Het komt er op neer dat mensen wordt gevraagd hun bankrekening ter beschikking te stellen voor allerlei overboekingen. Op die manier kan crimineel geld worden witgewassen. U treedt dan op als katvanger ook wel moneymule genoemd. De kans dat u gepakt wordt, is groot.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Een voorbeeld:

Beste,

Ik ben een medewerkster van personeelsafdeling van vennootschap IDStrans Logistic Company. Ik heb uw contactgegevens op website voor werkzoekenden gezien. Wij zijn op zoek naar de kandidaten voor hieronder vermeld vacature.

Over ons

I.v.m. de uitbreiding van onze activiteiten, het openen van de nieuwe afzetmarkten en aangezien de steeds groeiende belangstelling van de reeds bestaande klanten voor uw regio biedt ons bedrijf u graag de mogelijkheid om een deel van ons jong en gemotiveerd werkteam uit te maken. Wij hebben een ruime ervaring opgebouwd op gebied van het organiseren van transacties ivm koop en verkoop van reeds draaiende business op grondgebied van Europese Unie, en wij hebben een heleboel van tevreden klanten.

Vacaturebeschrijving :

Functietitel: vertegenwoordiger

Type betrekking: voltijds / deeltijds

Salaris: het minimumsalaris is 3000 euro per maand + bonussen

Regio: Holland (elke stad)

Functietaken:

* Opleiding op kosten van ons bedrijf

* Uitvoeren van de taken, opgedragen door uw supervisor

* Telefonisch en per e-mail de vragen van de bedrijfsvertegenwoordigers beantwoorden

Wordt vereist:

• Woonplaats in Nederland;

• Ouder dan 21;

• Beheersing van de Engelse taal goed genoeg om brieven te kunnen schrijven;

Tijdens de inwerkingperiode zal een opleiding gegeven worden, onder toezicht van de supervisor, op kosten van de werkgever.

Als u bij ons bedrijf wil werken, stuur ons uw (recente

Felicia Risley

medewerkster van personeelsafdeling

IDStrans Logistic Company

Gerelateerd