Nog altijd krijgen veel mensen ongevraagd een pakketje van Bigdiscountshopper. Opgelicht?! waarschuwde al voor de pakketjes in een Alert. Nog steeds geldt: betaal niet!

Je krijgt een pakketje van Bigdiscountshopper met een factuur en een product. De verschillende producten die het bedrijf opstuurt zijn oordopjes, fietslampjes, een creditcardhouder en een USB-kabeltje. Als je niet betaalt, zoals wij al eerder adviseerden, krijg je verschillende aanmaningen toegestuurd en dreigt het bedrijf met een incassobureau. Ga hier niet op in. Opgelicht?! sprak met gedupeerden en zij vertelden dat de berichten na een tijdje ophouden. Een enkeling krijgt een tweede product toegestuurd. Volgens verschillende gedupeerden kun je de bestelling annuleren door een bericht te sturen naar de klantenservice. 

Betaal dus niet! Ook hoef je het pakket niet terug te sturen. Doe je dit wel? Dan kan het zijn dat je het pakket terugkrijgt omdat er iets mis is met de postbus. 

Hoe komt dit bedrijf aan jouw gegevens?

Het bedrijf heeft toegang tot jouw volledige naam, telefoonnummer en adres. Dat is nogal wat informatie die niet zomaar te vinden is op internet. Volgens een aantal berichten op klachtenwebsites hebben een aantal van de gedupeerden eerder een enquête ingevuld. Het kan zijn dat die gegevens doorgespeeld zijn naar Bigdiscountshopper.

Na wat speurwerk is Opgelicht?! erachter gekomen dat de website op een Russische naam staat. Je moet het geld overmaken op een Duits rekeningnummer. Maar het hoofdkantoor zit in London en het postadres is in Weesp. Dit klinkt als een constructie die niet te vertrouwen is.

Wil je meer weten over ongevraagde toezendingen? Lees dan deze informatie op de website van ConsuWijzer.

Een voorbeeld van een tweede herinnering van Bigdiscountshopper