Dinsdag oordeelde het gerechtshof dat oude bekende van Opgelicht?! P. van der L. geen privégegevens van medewerkers AVROTROS openbaar mag maken. Ook oordeelde het hof dat Van der L. zich niet meer bedreigend mag uitlaten tegen medewerkers.

Eerder oordeelde de rechtbank al dat P. van der L. de privégegevens van medewerkers niet openbaar mag maken. Anders dan de rechtbank oordeelde het hof echter over de uitlatingen van P. van der L. Volgens het hof moeten deze als bedreigend worden aangemerkt en dient Van der L. zich van verdere bedreigende uitlatingen richting medewerkers te onthouden.

P. van der L. wil dat Opgelicht?! het dossier van de site verwijdert. Om dit te bereiken zocht hij per e-mail en telefonisch contact met de redactie van Opgelicht?! en AVROTROS. Hierbij kondigde hij aan privégegevens van medewerkers op het internet te zullen plaatsen.

Ook deed P. van der L. tegenover de medewerkers uitlatingen, die volgens het oordeel van het hof als bedreigend konden worden ervaren. P. van der L. hoopte hiermee kracht bij te zetten aan zijn wens het dossier van de website verwijderd te krijgen.

Bron:

Gerelateerd