Meer dan een jaar lang zijn privéberichten van Twittergebruikers mogelijk gelekt naar derden. Dat meldt het social media bedrijf in een officiële blogpost. Minder dan 1% van de gebruikers is benadeeld door deze bug.

Het gaat niet om de privéberichten tussen gebruikers, maar om communicatie met bedrijven die via het platform klantendiensten aanbieden. Deze informatie is verstuurd naar ontwikkelaars die zich geregistreerd hebben binnen het ontwikkelaarsplatform van Twitter. Het gaat dan bijvoorbeeld om contact met een vliegtuigmaatschappij of internetprovider.

Gelijk verholpen

Het probleem bestond sinds mei 2017. Toen het lek op 10 september werd ontdekt is de bug gelijk opgelost, meldt Twitter in hetzelfde blogbericht. Het bedrijf heeft alle betrokken gebruikers ingelicht, maar zegt niet exact hoeveel getroffenen er zijn. Volgens het bedrijf gaat het om minder dan 1% van alle gebruikers.

Daadwerkelijk gelekt

Het is nog niet duidelijk of gesprekken ook daadwerkelijk gelekt zijn, zegt Twitter. 'Maar we kunnen niet met zekerheid zeggen dat het niet is gebeurd.' Wel zijn alle ontwikkelaars gecontacteerd om er zeker van te zijn dat zij alle data verwijderen.

Bron: demorgen.be

Gerelateerd