In Eindhoven zijn vrijdag een man en een vrouw aangehouden, die worden verdacht van een reeks diefstallen en oplichtingszaken, waar hoogbejaarden het slachtoffer van werden.

Een van de gedupeerden is een oudere vrouw in Woensel. Zij werd in september op slinkse wijze van haar sieraden, ter waarde van 60.000 euro, beroofd. Voor deze beroving hebben de verdachten een bekentenis afgelegd.

De werkwijze was als volgt: het slachtoffer werd gebeld door een persoon die zich voordeed als een medewerker van de gemeente. Deze vertelde dat er een gaslek in de woning was aangetroffen en dat de bewoner zo snel mogelijk naar buiten moest komen. Het slachtoffer werd geadviseerd kostbaarheden mee naar buiten te nemen.

De vrouw in Woensel werd door de twee verdachten in hun auto meegenomen, moest haar sieraden afgeven en werd even verderop uit de auto gezet.

De broer van het slachtoffer in Woensel heeft zaterdag een advertentie in het Einhovens Dagblad gezet, waarin hij een beloning uitloofde. De sieraden van de vrouw zijn nog niet terecht.

Lees het hele artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Bron: Eindhovens Dagblad

Gerelateerd