De politie heeft in Limburg en in België twee verdachten aangehouden in een grote valsemunterijzaak. Het zijn 63-jarige man uit Echt-Susteren en een man van 58 uit Stein. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam donderdag.

De mannen zouden betrokken zijn geweest bij het transport van valse Britse ponden die lagen opgeslagen in een Amsterdamse loods. Het tweetal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In november vorig jaar werden in deze zaak al twee Amsterdammers van 49 en 67 jaar aangehouden die meer dan een miljoen Britse 1-pond munten zouden hebben geslagen. Hun voorlopige hechtenis is donderdag met 90 dagen verlengd. Een van hen is de eigenaar van een bedrijf in het Westelijk havengebied in Amsterdam waar de twee vorig jaar zijn opgepakt. Het OM verdenkt hem behalve van valsemunterij ook van verboden vuurwapenbezit.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van informatie van de Belastingdienst. Omdat het om valse Britse ponden gaat werken politie, FIOD en het OM in Amsterdam samen met de National Crime Agency in Groot-Brittannië.

Bron: ANP

Gerelateerd