Het transportbedrijf Trucking Service Arnhem uit Ede is failliet verklaard. Opgelicht?! besteedde begin februari aandacht aan de gang van zaken bij het bedrijf. De arbeidsomstandigheden waren er onder de maat en verschillende chauffeurs hadden duizenden euro’s aan achterstallig salaris tegoed.

Vergoeding

De rechtbank in Zutphen verklaarde het bedrijf gisteren failliet. 'Een mooie dag voor de ex-werknemers, die al maanden tevergeefs wachten op hun geld. Via het UWV krijgen ze nu alsnog een deel vergoed', zegt transportbestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Faillissement is het uiterste middel

De baas van TSA wilde, ondanks diverse gerechtelijke procedures, de chauffeurs niet betalen. 'In zo’n geval hebben we nog een uiterste middel: faillissement aanvragen', zegt Van Rijssel. 'Daarmee bereiken we twee dingen: de transportsector wordt er beter van én de werknemers krijgen via het UWV tenminste nog een deel van hun geld.'

Transportvergunningen

CNV Vakmensen liet in de uitzending weten aan de Inspectie SZW gevraagd te hebben om het bedrijf te onderzoeken. Ook wilde de vakbond dat het NIWO naar de vergunning van TSA zou kijken. De transportvergunningen vervallen automatisch met het faillissement.

Bron: CNV Vakmensen

Gerelateerd