Een Trojaans Paard dat gegevens voor internetbankieren steelt en geld naar criminelen overmaakt, richt zich naast consumenten ook op zakelijke klanten uit Nederland.

Het Finse anti-virusbedrijf F-Secure publiceerde een lijst van banken die door een nieuwe variant van de malware, de 'Zeus Trojan', worden aangevallen.

In de configuratie van Zeus staan de adressen bankieren.rabobank.nl, mijn.ing.nl, www.snsbank.nl, www.abnamro.nl en mijnzakelijk.ing.nl vermeld. Zodra een klant van deze banken via een besmette computer op zijn bankrekening probeert in te loggen, detecteert de malware dit en kan vervolgens in het Nederlands een foutmelding weergeven. Het slachtoffer wordt zo verleid om bijvoorbeeld twee keer achter elkaar in te loggen.

De afgelopen weken werden in Nederland verschillende mensen die gebruik maakten van internetbankieren het slachtoffer van malware die tijdens het inloggen een foutmelding genereerde.

Volgens F-Secure wordt het gebruik van lokale talen steeds beter. "Sommige criminelen zijn inmiddels voorbij Google Translate geëvolueerd, wat het niveau van de vertalingen was die we in het verleden zagen."

Bron: security.nl via fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd