Heb jij een rekening bij Triodos Bank? Let dan even goed op: volgens de bank zijn klanten doelwit van telefonische oplichting. Bijkomend probleem is dat het lijkt alsof ze met het échte nummer van de bank bellen: spoofing dus. Als je één dezer dagen een telefoontje van de bank krijgt, is het dan ook zaak om flink op je hoede te blijven.

Volgers van Opgelicht?! weten dat spoofing de laatste maanden een steeds hardnekkiger probleem wordt. Wat de zaak bovendien extra gevaarlijk en gecompliceerd maakt, is dat slachtoffers vaak tienduizenden euro's aan spaargeld kwijtraken aan oplichters die door middel van spoofing betrekkelijk eenvoudig een andere telefonische identiteit aan kunnen nemen.

In dit voorbeeld zien we dan ook dat Triodos aangeeft dat het lijkt alsof oplichters met het échte telefoonnummer bellen.

Zagen we eerder al pogingen uit onder meer de Rabobank, ABN AMRO en ING, vandaag ziet de Triodos Bank zich genoodzaakt om klanten voor deze vorm van telefonische oplichting te waarschuwen, zo blijkt uit een bericht op Twitter.

Welke adviezen geeft Triodos Bank?

De bank deelt op Twitter de volgende tips:

info

Tips van Triodos Bank

Twijfel je of je echt met iemand van Triodos Bank spreekt?

 

Hang op;

 

Bel zélf met de bank op 030 693 6511. Dat is inderdaad hetzelfde nummer. De fraudeurs bellen eigenlijk met een ander nummer, het líjkt er alleen op alsof ze ons nummer gebruiken;

 

Breng de bank op de hoogte van dit gesprek.

 

Verder is het goed om te weten dat:

 

Triodos Bank nooit vraagt om zelf geld weg te boeken of om codes (van de identifier) af te geven;

 

Triodos Bank je nooit links verstuurt waarop je direct kunt inloggen

Lees meer over telefonische spoofing

Bron: Twitter (Triodos Bank)