Opgelicht?! ontvangt meerdere meldingen over een nieuw bericht uit naam van ABN AMRO. Hierin staat dat je huidige pincode vervangen moet worden. Ga hier niet op in!

Volgens de e-mail is uit de administratie gebleken dat je huidige pincode vervangen moet worden. Dit komt zogenaamd door het 'aangescherpte klantveiligheidsbestand'.

Direct wijzigen

In het bericht staat dat de bank je middels deze mail direct te mogelijkheid geeft je pincode te veranderen. Dit doe je door op de link in het bericht te klikken.

Niet van echt te onderscheiden

Als je op de link hebt geklikt, kom je terecht op een website die niet van echt te onderscheiden is. De URL lijkt te kloppen en de lay-out ziet er realistisch uit. Het enige waaraan je duidelijk kunt zien dat het een vals bericht betreft is wanneer je andere pagina’s probeert te openen. Deze pagina’s bestaan namelijk niet. Bovendien vraagt de bank haar klanten nooit op deze manier hun gegevens te delen. Wij adviseren je gegevens dus niet in te vullen. Ze komen terecht in handen van criminelen die je op deze manier geld afhandig willen maken.

Neem contact op met ABN AMRO

Twijfel je tóch aan de echtheid van het bericht? Neem dan contact op met ABN AMRO via de contactgegevens op haar officiële website. Wil je meer weten over dit soort e-mails? Lees dan ons artikel over phishing.

Gerelateerd