Heb jij een mail van 'Lidl' gekregen over een 'buitengewone aanbieding'? Trap er dan niet in! Dit is een valse winactie en je eindigt met een duur abonnement.

Volgens het bericht is er, vanwege je eerdere activiteiten in de winkel, besloten je iets buitengewoons aan te bieden. Om de aanbieding te ontdekken moet je op de link in het bericht klikken. Doe dit niet!

Prijzenpagina

Je wordt namelijk doorgeleid naar een enquête over je ervaringen met Lidl. Als je deze hebt ingevuld, kom je op de prijzenpagina terecht. Hier kan je kiezen uit bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S9 of een iPhone X.

'Betrouwbaar'

Vertrouw je de situatie nog niet? Om je te overtuigen staat onderaan de pagina een lijst met personen. Die vertellen vol enthousiasme over hun prijzen; alleen bestaan deze personen niet. De namen zijn verzonnen en de foto's zijn van internet gehaald.

Te mooi om waar te zijn

We blijven het herhalen: als een winactie te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Je krijgt helaas géén dure smartphone omdat je een keertje naar de supermarkt bent gegaan. Wees dus verstandig en gooi deze nepmail weg.

Meer tips om valse winacties te herkennen

Gerelateerd