Opgelicht?! ontvangt meldingen over een valse winactie uit naam van IKEA. Volgens de mail kan je een cadeaukaart van €500,- winnen. Doe dit niet! Dit is geen echte winactie.

In het bericht is te lezen dat IKEA haar 75-jarige verjaardag viert. Om deze reden is er een 'family loterij' georganiseerd, waarbij je kans maakt op een cadeaukaart ter waarde van €500,-. Deze kan je aanvragen door op de link in het bericht te klikken.

Gegevens doorverkocht

Als je klikt op de link in het bericht, kom je uit bij een mini-enquête van drie vragen. Vervolgens kom je op een pagina waar je je gegevens moet invullen. Doe dit niet! Door jezelf in te schrijven geef je aan maar liefst 38 bedrijven toestemming om jou te benaderen met ongewenste berichten en telefoontjes. En naar de cadeaukaart kan je fluiten.

Advies: gelijk verwijderen

Dit bericht kan je gelijk verwijderen. Net zoals dit bericht zijn valse winacties vaak te mooi om waar te zijn. Wil je er zeker van zijn dat een actie waar je aan meedoet echt is? Hou dan de officiële kanalen van het desbetreffende bedrijf in de gaten.

Hoe herken je valse winacties?

Gerelateerd