Heb je een e-mail gekregen waarin staat dat je een halfjaar gratis 'Coca Cola' hebt gewonnen? Pas dan op! Als je je gegevens invult, eindig je met een duur en onnodig abonnement.

Er is zogenaamd een pakket naar je onderweg. Omdat je in de afgelopen zes maanden hebt meegedaan aan een enquête, heb je een halfjaar gratis Coca Cola gewonnen. Het enige wat je hoeft te doen is je adres in te voeren en te betalen voor de goederen. Doe dit niet!

Mini-enquête

De link stuurt je door naar een mini-enquête van vier vragen. Nadat je deze hebt ingevuld, kom je op een betaalpagina. Hier wordt om je persoonlijke gegevens gevraagd. Daarna moet je een klein bedrag met je creditcard betalen. Dit zijn zogenaamd de verzendkosten van je prijs.

Het is gek dat je gelokt wordt met de merknaam van Coca-Cola, want uiteindelijk ontvang je iets totaal anders. Onderaan de pagina staat in kleine letters dat de campagne niets te maken heeft met Coca-Cola. Als je goed kijkt, zie je dat je een proefabonnement voor een online datingservice aangaat. Als je dit vergeet op te zeggen, betaal je €45 per maand.

Te mooi om waar te zijn

Zoals wij vaker zeggen: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook. Hoe lekker je de frisdrank ook vindt, laat je niet verleiden om mee te doen. Ook is het heel onwaarschijnlijk dat je aan deze actie hooguit een euro aan verzendkosten kwijt bent. Deze valse winactie kan je met een gerust hart weggooien.

Hoe herken je valse winacties?

Gerelateerd