Heb je een mail gekregen van 'HEMA' waarin staat dat je online bestelling klaar staat om verzonden te worden? Trap er dan niet in! Dit is een valse mail en als je er wel intrapt, eindig je met een duur abonnement!

Volgens het bericht staat je bestelling, een Samsung Galaxy S9, klaar om verzonden te worden. Vanwege een storing is je adres zogenaamd niet goed doorgekomen. Trap er niet in!

Mini-enquête

Als je op de links in het bericht klikt, word je doorgestuurd naar een website met een mini-enquête van een paar vragen. Nadat je deze hebt ingevuld, word je doorgestuurd naar een pagina waar jij je telefoon voor een paar euro kan kopen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen. Het bedrag kan je vervolgens betalen met je creditcard.

Meedoen aan loterij

Betaal niet! Als je goed kijkt op de pagina, zie je dat je meedoet aan een loterij. Het is dus maar de vraag of je de telefoon ook daadwerkelijk krijgt. Er staat ook in de kleine lettertjes dat je telefoon wordt geleverd met een proefabonnement van een paar dagen op een entertainmentwebsite. Na het proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand.

Negeren en weggooien

Je ontvangt helaas geen gloednieuwe smartphone voor een paar euro. Deze valse winactie kan je het beste negeren en weggooien. Wil jij op de hoogte gehouden worden van de meest recente valse winacties?

Gerelateerd