De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een mail uit naam van Amazon, waarin staat dat je een giftcard hebt gekocht. Pas hiervoor op! Dit is een nepmail, verstuurd door oplichters.

Volgens het bericht is je Amazon-account gebruikt om een giftcard ter waarde van 250 dollar te kopen. Dit gebeurde op een computer of ander apparaat waar je niet eerder op hebt ingelogd. Heb jij deze aankoop niet gedaan? Dan kan je de aankoop zogenaamd annuleren. Doe dit niet!

Persoonlijke gegevens invullen

De link in het bericht sluist je door naar een phishingsite waar om je gegevens wordt gevraagd. Alle gegevens die je hier invult, komen terecht bij de oplichters. Zo kunnen ze je Amazon-account overnemen en je persoonlijke (en financiële) gegevens misbruiken om bijvoorbeeld identiteitsfraude te plegen of dure aankopen te doen in jouw naam.

Link in beeld

Je kan dit bericht het beste ongeopend weggooien. Vertrouw je het bericht niet? Dan kan je je cursor boven de link houden, zonder erop te klikken. Bij de meeste programma's, zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook, verschijnt de link dan in beeld. Zo kun je ontdekken of het webadres waar je naartoe gestuurd wordt, wel of niet te maken heeft met de afzender van de mail.

Bron:

Gerelateerd