Heb je een e-mail gekregen waarin een iPhone XR wordt aangeboden voor een paar euro? Dit klinkt misschien verleidelijk, maar klik niet! Je eindigt met een peperduur abonnement waar je niets aan hebt.

In het bericht word je de vraag gesteld welke kleur iPhone jouw voorkeur heeft. De smartphone wordt aangeboden voor een paar euro. Via de link in het bericht kan je je keuze bestellen. Doe dit niet!

Proefabonnement afsluiten

De link leidt je naar een website waar de telefoon voor een paar euro wordt aangeboden. Je hoeft alleen maar de verzendkosten te betalen met je creditcard. Als je echter goed kijkt, zie je in kleine lettertjes op de site staan dat je met de betaling een proefabonnement op een website met onbeperkt entertainment afsluit. Na het proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand. Er staat ook dat je meedoet aan een loterij. Het is dus nog maar de vraag of je jouw smartphone ook daadwerkelijk krijgt.

Kopen in een winkel

Een gloednieuwe iPhone voor een paar euro klinkt misschien verleidelijk, maar wij raden je aan om niet in te gaan op deze valse e-mail. Als je een iPhone wil kopen, kan je dat beter in een winkel doen of op een verkoopsite zoeken.

Hoe herken je een valse winactie?

Gerelateerd