Let goed op als je een e-mail ontvangt waarin 'Microsoft' je vraagt je identiteit te controleren omdat je account niet is bijgewerkt. Dit is namelijk een phishingmail.

In een e-mail, zogenaamd van Microsoft is het volgende te lezen:

Dit is om u te informeren dat we zullen stoppen met het verwerken van uw e-mail vanuit onze database omdat uw account niet is bijgewerkt op onze gegevens. Om deze berichten te ontvangen, klikt u op de onderstaande link om uw identiteit te verifiëren

De e-mail komt echter niet van de Microsoft, maar is het werk van oplichters die jouw inloggegevens proberen te bemachtigen.

Phishingsite

Als je klikt op de link kom je terecht op een nepsite. Deze lijkt sprekend op de officiële inlogpagina van Microsoft. Let op! Als je hier inlogt, vallen jouw e-mailadres en wachtwoord in handen van criminelen. Dat dit grote gevolgen kan hebben, kun je lezen in dit dossier: blootfoto's gestolen uit cloud.

Check de URL

Aan de URL kun je zien dat het een valse website betreft. In dit geval is duidelijk dat deze niets met Microsoft te maken heeft: (hjhkhg·yao·cl/gen/ned/index.php). Ontvang je deze e-mail, gooi 'm dan direct in de prullenmand.