ING-klanten opgelet! Momenteel circuleert een valse e-mail over een nieuw beveiligingscertificaat voor de Mobiel Bankieren App.

Volgens de afzender van de e-mail heeft de ING een nieuw beveiligingscertificaat ontwikkeld. Naar aanleiding hiervan dien je de ING Mobiel Bankieren app te updaten.

Download het beveiligingscertificaat niet

Via een button in de e-mail zou je het beveiligingscertificaat zogenaamd kunnen downloaden. Als je hierop klikt, kom je terecht op een valse website. Via deze site proberen criminelen jouw bankgegevens in handen te krijgen. Ook proberen ze mogelijk een malafide app te installeren op jouw smartphone.

Gooi de e-mail weg

Het gaat om een zogeheten gepersonaliseerde phishingmail: de naam van de ontvanger staat in de aanhef van het bericht. Laat je hierdoor niet misleiden. Heb jij deze e-mail ook ontvangen? Klik dan niet op de link en wis het bericht. Zo voorkom je dat cybercriminelen jouw geld stelen. Heb jij een e-mail namens ING ontvangen en twijfel je over de echtheid, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van deze bank.

Gerelateerd