Pas op! Er gaat een valse e-mail rond uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Het bericht is niet van het bureau afkomstig.

Volgens het bericht heb je de afgelopen tijd een beschikking en twee aanmaningen genegeerd. Daarom is besloten om jouw rijbewijs in te nemen, zo schrijven criminelen.

Openstaand bedrag

Je kunt zogenaamd de inneming van je rijbewijs voorkomen door het openstaande bedrag van € 100,- voor 30 december te betalen. Na deze datum zou je rijbewijs worden ingenomen voor een periode van vier weken.

PaySafe

Allereerst dien je elektronisch geld te kopen bij PaySafe. Deze betaalmethode wordt vaak gebruikt door oplichters. Nadat je het digitale bedrag hebt gekocht, kom je via de tweede link terecht op een valse website. Hier dien je de 16-cijferige code van jouw PaySafekaart te geven. Doe dit niet! Je maakt geen geld over naar het bureau. Het bedrag komt rechtstreeks bij fraudeurs terecht.

Advies

Betaal niet! Je doet er verstandig aan de e-mail weg te gooien. Op de website van het CJIB kun je meer lezen over phishingmails en vervalste bekeuringen.

Gerelateerd