Oplichters zijn ook telefonisch actief. Zo is een ondernemer laatst opgelicht door een zogenaamde medewerker van de Belastingdienst. Trap hier niet in en hang op!

Ondernemer Henk werd opgebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van de Belastingdienst. De oplichter dreigde beslag te leggen op het slachtoffer zijn bedrijf als hij niet zou betalen. Het slachtoffer maakte uiteindelijk 8.800 euro over.

Veel voorkomend

Oplichting via de telefoon gebeurt vaker. Mensen trappen regelmatig in telefoonscams van oplichters die zich voordoen als de Belastingdienst. De criminelen kunnen zeer dwingend en overtuigend zijn.

Raak niet in paniek

Vaak raakt het slachtoffer in paniek wanneer de 'Belastingdienst' dreigt met een beslaglegging. Blijf rustig en laat je nooit telefonisch overhalen tot een spoedoverboeking. Dit is niet hoe de Belastingdienst te werk gaat.

Twijfel je?

Je kunt altijd de naam van de medewerker vragen en zeggen dat je zelf contact opneemt. Vervolgens zoek je via de officiële website het telefoonnummer van de Belastingdienst op en bel je ter verificatie.

Gerelateerd