Heb jij een e-mail gekregen van 'WhatsApp' over problemen met je betaalgegevens? Trap er dan niet in! Dit is phishing en de oplichters zijn uit op jouw creditcardgegevens.

Volgens het bericht heeft je account 'problemen met je huidige facturering'. Je moet je betaalgegevens bijwerken en dat kan via de link in het bericht. Doe dit niet!

Creditcardgegevens misbruiken

De link in het bericht sluist je door naar een website waar je je creditcardgegevens moet invullen. Deze gegevens komen niet terecht bij Facebook, het bedrijf achter WhatsApp, maar bij oplichters. Zij kunnen je creditcardgegevens vervolgens weer misbruiken en bijvoorbeeld grote aankopen doen uit jouw naam.

WhatsApp blijft gratis

Alhoewel er veel nepberichten zijn over betalen voor de populaire communicatie-app, is WhatsApp op moment van schrijven nog steeds gratis. Bedrijven moeten echter wél betalen voor sommige functies en berichten. Wil je zeker weten dat je betaling terecht komt bij de juiste app-ontwikkelaar? Betaal dan via iTunes of via Google Play en niet via een onbekende betaalpagina. Deze valse e-mail kan je met een gerust hart weggooien.

Hoe herken je een phishingmail?

Gerelateerd