Er zijn twee e-mails in omloop die zogenaamd afkomstig zijn van ING en ABN AMRO. De phishingmails zijn beiden opgemaakt in stijl van de bijbehorende bank.

Er is alleen één ding dat de oplichters achter deze e-mails over het hoofd zagen: de tekst in de berichten is exact dezelfde.

Verbeterde app

In de e-mails wordt er een nieuwe, verbeterde app geïntroduceerd. Deze app zou niet alleen een nieuwe lay-out hebben, maar je zou ook beter beschermd zijn tegen internetfraude. Het tegendeel is echter waar. Door mee te gaan met dit bericht kun je slachtoffer worden van internetfraude.

Nepsite

Om je account aan de nieuwe app te koppelen, moet je op de button in het bericht klikken. Je wordt dan doorverwezen naar een nepsite waar je je gegevens dient in te vullen. Doe dit niet! Criminelen misbruiken de namen van de banken om aan je gegevens te komen.

Advies: direct verwijderen

Heb je deze e-mail van de zogenaamde ING of ABN AMRO ontvangen? Verwijder het dan direct. Twijfel je toch aan de echtheid van dergelijke berichten? Neem dan contact op met de desbetreffende bank via de contactgegevens op de officiële website.

Gerelateerd