Momenteel gaat er een valse mail rond uit naam van de Rabobank, waarin staat dat je huidige pinpas binnenkort vervangen wordt. Trap er niet in! Dit is een phishingbericht.

Volgens het bericht wordt je huidige bankpas binnenkort vervangen door een nieuwe. Deze kost €34,95, tenzij je meedoet aan het recycleprogramma. Dan is je pas zogenaamd 'gratis'. Om mee te doen aan het recycleprogramma, kan je op de link in het bericht klikken. Doe dit niet!

Identiteitsfraude

Je wordt doorgestuurd naar een nagemaakte website die ontzettend lijkt op de echte website van de Rabobank. Hier wordt om al je persoonlijke informatie gevraagd, zoals je pasnummer, bankrekeningnummer, adresgegevens en geboortedatum. Met deze gegevens kunnen de oplichters identiteitsfraude plegen en bijvoorbeeld grote aankopen doen uit jouw naam.

Betaalpas opsturen

Als een van de laatste stappen moet je zogenaamd je oude betaalpas opsturen via de post. Doe dit niet! De Rabobank zal dit nooit van je vragen. Het adres waar je je pas zogenaamd naartoe zou moeten sturen, leidt ook niet naar een gebouw van de Rabobank, maar naar een woonflat in Zwijndrecht. Hier halen oplichters jouw bankpas uit de brievenbus en plunderen je hele rekening.

Tips tegen phishing

Als je een bericht van je bank krijgt, is het belangrijk om goed naar de afzender van de mail te kijken. In dit geval is dat geen officieel e-mailadres van de bank. Kijk ook altijd goed naar de link waar je naartoe wordt gestuurd. Ook hier heeft het linkje niets te maken met de Rabobank. Wees dus verstandig en gooi deze phishingmail gelijk weg.

Meer tips om een phishing tegen te gaan

Gerelateerd