Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je kans om een dure stofzuiger te winnen. Dit is echter een misleidende boodschap, je zal de stofzuiger niet ontvangen. In plaats daarvan kun je een hoop spam en ongewenste telefoontjes verwachten.

Om kans te maken op het apparaat dien je op ‘ga verder’ in de e-mail te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar een website waar je een aantal vragen gesteld worden.

Geen stofzuiger

Na het beantwoorden van de vragen dien je je gegevens in te vullen. We raden je ten zeerste af dit te doen. Dit heeft meerdere redenen. Dyson, de aanbieder van de stofzuiger, heeft niets te maken met deze winactie. Je kunt deze stofzuiger niet winnen, ook niet als je je gegevens invult. Daarnaast zal je, als je je gegevens deelt, hoogstwaarschijnlijk lastiggevallen worden met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Negeren en verwijderen

We adviseren je deze e-mail te negeren en verwijderen. Op deze manier voorkom je dat je mailbox volloopt met spamberichten. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd